COLEGIUL NAȚIONAL "ȘCOALA CENTRALĂ"

Concursul pluridisciplinar "REALIȘTI FĂRĂ EGAL"

Ediția a XI-a, 2024

Concursul a avut ca idee propunerea și rezolvarea detaliată de către fiecare echipă de elevi a unei grile formată din 15 itemi cu dificultate graduală, cu un singur răspuns corect, din disciplinele matematică, informatică, fizică, chimie și biologie (câte 3 itemi pentru fiecare disciplină). Profesorii care au evaluat itemii din concurs au fost: la informatică: prof. Smîntînă Rodica - Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și programator Neagoe Alexandru (fost elev al C.N. Școala Centrală), la fizica: prof. Dobrescu Corina - Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” și prof. Ștefănescu Manuela - Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza”, la chimie: prof. Tudor Daniela-Colegiul Național "Mihai Viteazul" și prof. Pascaru Lucia Marina Cristina-Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", la biologie prof. Cicea Georgeta - Liceul Teoretic C.A.Rosetti și prof. Monica Popa de la Școala Gimnazială nr. 56 din București, la matematică: Andrei-Răzvan Băleanu de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și Marius Șerban de la Colegiul Național Școala Centrală. Profesorii din comisia de evaluare nu au avut elevi în concurs și au evaluat lucrările anonimizate (au avut numai coduri asociate lucrărilor). Președintele onorific al concursului a fost d-l prof. Gabriel Vrînceanu, iar coordonatorul de proiect a fost Mihaela Balcă, profesor la Colegiul Național Școala Centrală. Aceștia au susținut buna desfășurare a concursului la toate cele unsprezece ediții. Criteriile comisiei de evaluare au fost următoarele:

Concursul pluridisciplinar "REALIȘTI FĂRĂ EGAL"

Ediția a X-a, martie 2023

Faza regională a concursului ”REALIȘTI FĂRĂ EGAL”, ediția a X-a, inclus în calendarul C.A.E.R. 2023, poziția 199, a avut premierea elevilor câștigători în Amfiteatrul Colegiului Național Școala Centrală din București, pe 26 aprilie 2023. Elevii au fost premiați cu vouchere și bani, cu ajutorul sponsorilor: ASPSC (pentru premiul I, 300 de lei în vouchere Cărturești), Mihaela Balcă (pentru premiul al II-lea, 150 de lei) și S.C. Colete Online S.R.L. (pentru premiul al III-lea, 120 de lei). Felicitări participanților! Concursul a avut ca idee propunerea și rezolvarea detaliată de către fiecare echipă de elevi a unei grile formată din 15 itemi cu dificultate graduală, cu un singur răspuns corect, din disciplinele matematică, informatică, fizică, chimie și biologie (câte 3 itemi pentru fiecare disciplină). Profesorii care au evaluat itemii din concurs au fost: la matematică: prof. Ovidiu Șontea, Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, la informatică: prof. Smîntînă Rodica - Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și programator Neagoe Alexandru (fost elev al C.N. Școala Centrală, olimpic la informatică, premiat cu medalie la ONI 2011), la fizica: prof. Dobrescu Corina - Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” și prof. Ștefănescu Manuela - Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza”, la chimie: Prof. Tudor Daniela-Colegiul Național "Mihai Viteazul" și Prof. Pascaru Lucia Marina Cristina-Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", la biologie prof. Constantinescu Simona-Alexandra - Școala Gimnazială Nr.40, prof. Cicea Georgeta - Liceul Teoretic C.A.Rosetti. Profesorii din comisia de evaluare nu au avut elevi în concurs și au evaluat lucrările anonimizate. Președintele onorific al concursului a fost d-l prof. Gabriel Vrînceanu, iar coordonatorul de proiect a fost prof. Mihaela Balcă. Aceștia au susținut buna desfășurare a concursului la toate cele zece ediții. Criteriile comisiei de evaluare au fost următoarele:

Felicitări tuturor participanților!
Concursul „REALIȘTI FĂRĂ EGAL” - a noua ediție

Concursul „Realiști fără egal”, ajuns la a noua ediție, a fost inclus in CAER 2019, poziția 225, conform anexei nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019. Concursul este organizat de Școala Centrală și se adresează elevilor clasei a XI-a profilul real, specializarea matematică-informatică, neintensiv informatică. Elevii au de rezolvat individual 50 de itemi tip grilă (10 biologie, 10 chimie, 10 fizică, 10 matematică și 10 informatică) în cel mult 150 de minute. Colaboratorii care au elaborat subiectele de concurs sunt Camelia Afrim (biologie), Luminița Doicin (chimie), Corina Dobrescu și Manuela Ștefănescu (fizică), Carmen Mincă, Cristina Sichim, Diana Ghinea, Rodica Bălașa, Rodica Smântână, Alexandru Neagoe (informatică), Ovidiu Șontea, Silvia Mușătoiu (matematică). Câștigătorii obțin premii în diplome și bani. Toți concurenții primesc diplome de participare.

Președinte concurs: Mariana-Mihaela Balcă
Președinte onorific: Gabriel Vrînceanu
Parteneri ISMB:
Câștigătorii ediției a IX-a „Realiști fără egal”, martie 2019, sponsor: ing. Marian Balcă
Premiul I Ștefan Ioan-Octavian-Cristian, C.N. Mihai Viteazul din București
Premiul al II-lea Duțescu Mihai-Laurențiu, C.N. Gheorghe Lazăr din București
Premiul al III-lea Damian Radu Theodor, C.N. Gheorghe Lazăr din București

Colegiul Național
"Școala Centrală" București